5 januari 2007

Projekt våren 2007...

Då var det ett nytt år och med det nya året är det nya projekt som gäller för huset. Ska sätta igång nästa vecka, har tagit det lugnt över jul och nyår.

Projekt nr.1 blir att göra klart mitt pysselrum, det är några taklister som fattas och alla lister måste målas engång till sedan kan jag börja inreda. Den röda byrån hittade jag på en loppis för 50 kr, så den ska jag måla vit. Fortsättning följer när jag börjar bli klar.


Projket nr 2. Är en glasveranda, min svärfar har redan börjat fixa med den. Det har alltid varit min dröm att ha en glasveranda, så nu kommer den bli verklig :)..
Vi har hittat gamla dörrar och fönster på loppis, förtillfället är de uppsatta lite provisoriskt för jag ska måla om allt i vitt... Tänkte göra det när det börjar bli värmare så man kan stå ute och måla..


Hela väggen ska det sitta fönster...
.. och det blir de fönster som du ser nedan.


Projekt nr.3 Är TV-rummet, Puh.. Det sitter nu det mest gräsliga tapeter man kan tänka sig och under dem sitter nog 20 lager tapeter till... :( Men det är bara att ta tag i det och se glad ut..


Tanken är att vi ska fortsätta med pärlspont i samma höjd som ni kan se i hallen och sedan har vi tänkt en smal randig tapet som går i beige och vitt. Sedan ska jag sätta upp riktigt tjocka taklister, fönster&dörrfoder och golv lister..

Har ni några projekt till våren??

Ha en underbar helg!
Sandra





14 kommentarer :

  1. Oj vilka projekt du har! Men det är alltid roligt att ha något att pyssla med. Ser fram emot bilderna på din glasveranda. Det är så fint, så fint - på rätt hus. Tjing//Z

    SvaraRadera
  2. Hørtes ut som et spennende og kjekt program med oppussing du har i løpet av våren, lykke til, håper du blogger det ferdige resultat. Den røde kommoden din var så sjarmerende som den var. Så blir det nok flott med glassveranda. God helg.

    SvaraRadera
  3. zassi: Ska absolut lägga ut bilder under resans gång.

    Kreoline: Tyvärr är den röda byrån målad med svart sprit penna lite här och var så jag kan inte behålla den.. ska försöka blogga under resans gång... ha oxå en härlig helg..

    SvaraRadera
  4. Nu fick jag en glimt av de vackra glasdörrarna igen - suck... om de ändå var mina! Nåja, jag missunnar dig dem inte, men vackra är de allt ;-).
    Det verkar bli så fint, det ni gör, roligt att få följa med dina projekt.
    Själv skaffade jag mig ett helt livs-projekt när jag köpte mitt torp förra året, jag gjorde en del med det då och jag kommer göra en del även i år (bl a målning, fönsterrenovering och lite förändringar i trädgården).

    SvaraRadera
  5. Hejsan! Jag hittade hit via an angel at my table. Jag håller också på med mitt pysselrum! Men jag har kört fast i sorterandet och organiserandet. Tänkte nämligen göra slag i sak och verkligen rensa först! Men snart så... Vad mycket energi ni har och vad snabba och duktiga ni är på att renovera! Jag kommer säkert att återvända hit :-)

    SvaraRadera
  6. tonje: Försökte komma in på din blogg genom att klicka på tonje men dt låg ingen blogg upplagd kan du skriva till mig
    I min vakra..; Älskar oxå dörrarna hade verkligen tur att hitta dem. Ska försöka lägga upp bilder löpande.. Låter mysigt med ett torp..
    Linda: Välkommen hit.. Jag vet vad du menar med resning jag måste oxå rensa innan jag plockar ner allt.

    SvaraRadera
  7. Åååååh, en glasveranda. Vilka vackra fönster!
    Nu blev jag avundsjuk. Både på den och på att du har en svärfar som kommer och hjälper till.
    I mitt nästa liv ska jag gifta mig med en snickare. ;-)

    SvaraRadera
  8. Å så heldig du er som får glass veranda, det har jeg høyt på min ønske liste også. Heldige som fant såååå fine dører og vinduer, utrolig nydelig!

    Mange gode prosjekter på gang du ser jeg, jeg gleder meg til at garasjen min blir ferdig, da starter innredning av garasjeloftet!

    Ha en fin helg!

    SvaraRadera
  9. Åh, vad jag blir avundsjuk på din glasveranda det ser ut att bli jätte fint. Glasveranda är även min största dröm. Lycka till. När är ditt hus ifrån? Finns det en veranda där i dag som ni bygger till eller?

    SvaraRadera
  10. Agata: Tackar jag är väldigt glad att jag har hittat det jag vill ha..
    Karna: Visst är det underbart med en glasveranda. Jag är så glad att jag får en :)

    An angel.. Mitt hus är byggt 1946 och det var en altan innan som var hälften med tak och hälften öppen. Så vi glasar in den delen som har tak

    SvaraRadera
  11. Hej, en glasveranda ,åhhhhh... en sån vill jag ha med, men får hålla tillgodo med "din bild " :) nä, skämt åsido... drömma kan man göra.Och det gör jag ofta. Gärna framför datorn, kollande på alla fina inredningssidor och bloggar...

    SvaraRadera
  12. Då vet vi vad vi gör fram på vårkanten, det blir en cykeltur till er för en kopp kaffe i er fina glasveranda, super snygga glas och dörrar! Gubben hade tydligen sett er provisoriska uppsättning utan att tala om det för mig..!! Tack för fin julstämning vid fint dukat bord och julklappsutdelning vid den fina granen samt den gigantiska adventljusstaken!
    Lycka till med alla era projekt!
    Kram Mia

    SvaraRadera
  13. Projekt...mmmmm! Först ska köksluckorna målas vita och parkett på golvet.... Sen skulle jag vilja måla trappan vit och panelen i taket på ovanvåningen vit.....lina.tradgardsblogg.se

    SvaraRadera
  14. Mia: Vad kul att tyckte om dem.. Ni får absolut komma förbi..

    Lina: Lycka till med projekten

    SvaraRadera

Skriv gärna en rad eller två.
Det gör mig väldigt glad.
Tack söta och varma kramar till er.
Sandra