18 april 2012

KÖKSRENOVERING DEL 37: HÄNGARE

Onsdag och tänkte visa en liten nyhet i vårt kök det har kommit upp två st hängare ovanför kaklet, hängarna kommer från ett gammalt franskt flaskställ.
Det var nämligen lite för högt så vi kapade av de två sista raderna och sparade dem.
Ni som har följt vår följetong vet att det har blivit ett ex antal inlägg och har tagit över ett år att göra och vi är fortfarande inte klara.
Mikael och hans pappa har fått göra allt själva utan någon hjälp från mig eftersom jag mådde dåligt till och från under graviditeten med illamående och foglossning m.m
Men när värmen kommer och man kan stå ute och fixa så ska vi äntligen bli klara, vill ha en stund utan att tänka på renovering utan bara vara.

Hur känner ni under renoveringar, låter ni det ta tid och tänker igenom varje detalj eller ska det gå snabbt?
Innan denna renovering skulle allt gå väldigt snabbt och det blev en del förhastade beslut men köket har verkligen blivit så som vi har tänkt och det känns otroligt kul.

Kram
Sandra


46 kommentarer :

 1. Ert kök är helt fantastiskt och man blir så sugen att ändra en massa när man ser det! :)
  vi renoverar också en bit i taget och nu har det gått så långt att det första vi gjorde för tio år sedan känns trist och jag vill göra om...
  Ibland blir jag bara trött på det och vill köpa ett nytt hus. men sen lutar jag mig tillbaka och inser att jag älskar vårt hus.
  Ha en riktigt bra dag!
  Kram Malin

  SvaraRadera
 2. Wowww this is so nice done !!! i love it !!...have a nice day...love Ria...xxx...

  SvaraRadera
 3. Dom där krokarna kommer ju passa bra till alla vällingflaskor framöver :)
  Det var supersnyggt, jag har gått och spanat på såna där stora flaskställ men en rad ovanför vasken hade ju varit perfekt...

  Vi håller på att få färdigt vårat kök på landet och det har blivit lite snabba, improviserade beslut längs resan och kanske inte riktigt blivit som vi tänk men bra ändå :)
  Jag gillar verkligen ditt kök och alla fina lösningar ni har, det är så fint (får ha det som inspirationskälla till nästa kök vi tar oss an...)!
  Ha en solig onsdag!
  Kram Monica

  SvaraRadera
 4. Så snyggt!
  Vilken fantastisk ide!!!
  Härligt kök du har! Njut dagen
  Kramar Kathrine

  SvaraRadera
 5. nice! have a wonderful day, @nne

  SvaraRadera
 6. Flott nyheter på kjøkkenet! De krokene var prikken over i'en.

  Når det gjelder renovering så kan det gå fort og det kan gå sakte. Men skulle jeg valgt så skulle det gjerne ALLTID gått fort.
  Klem Madelén

  SvaraRadera
 7. Åhh Sandra, ert kök blir underbart!!!!

  Tyvär hade vi ju inte riktigt möjligheten att ta det lugnt när vi renoverade efter som att huset vart sålt o där stod vi, utan kök o badrum så snabbt var det ju tvunget o gå..Visst vi hyrde en liten stuga ett tag o bodde i men vi ville ju bara känna oss hemma på ett o samma ställe hela familjen.. Men vi ör allt nöjda ändå, detaljerna har vi dock tagit i efterhand o tänkt efter mer med..:)

  Varmaste Kramarna Elin

  SvaraRadera
 8. Vilken fin idé och så jättesnyggt det blev till det övriga!
  Kram
  Lisa

  SvaraRadera
 9. Så fint det blev, väldigt fina hängare kram

  SvaraRadera
 10. Du har då idéer, önskar jag vore likadan. Ditt kök är verkligen genomtänkt och såå häftigt.
  Här stressar vi ofta på men peppar peppar är det inte mycke som jag skulle göra annorlunda idag.
  Ha de så bra, kram Ing-Britt

  SvaraRadera
 11. Snyggt!
  Ni har ett personligt och jätteläckert kök!!!!
  Renoveringar ja, helst ska det vara klart igår, men det funkar ju inte så när man (vi) gör allting själva.
  Ibland blir det spontant och då påbörjas det snabbt och avslutas nog aldrig riktigt utan det blir en sån där halvfärdig sak som ändå fungerar. Vårt nuvarande projekt har legat och grott väldigt länge och bra är nog det, för vi har ändrat oss ett antal gånger och känner oss först nu överens och på det klara med hur det ska vara. Min man är möbelsnickare och mycket händig, så möjligheterna är många, på gott och ont, för kraven höjer man ju också.
  Kompromisslösningar pga tiden är inte bra. Vi har gjort totala inredningar hos kunder och när dom känner att det tar för lång tid och vill börja kompromissa eller göra nödlösningar då är det inte kul och det blir oftast inte heller bra. Ett boende bör få ta tid, en familjs behov ändras, smaken ändras och trender... ett som vanligt långt utlägg...;)

  Ha det så bra och njut livet med den Lilla.
  kram lisamaja

  SvaraRadera
 12. Smart Sandra att spara de fina krokarna av flaskstället.
  Ja det är bättre att allt ta sin tid, då är man säker på att man har hunnit fundera ut vad som är det bästa lösning.
  Men ibland har man inte tålamod och tid och då man saker som man sen ångrar, thats live.
  Kram Gerda

  SvaraRadera
 13. Ja men lite tid ger ofta ett riktigt fint resultat och det ser vi ju hos dig. Allt är verkligen noga utvalt och helheten är genomtänkt.

  Ha en fin dag.

  Kram

  SvaraRadera
 14. Så snyggt!
  Vilken fantastisk ide!!!
  Härligt kök du har! Njut dagen.Kram Rita ♥

  SvaraRadera
 15. Hej vännen,
  så fantastiskt fint ert kök är! Hängarna är verkligen en sån där pricken-över-i-detalj som jag bara faller pladask för.. superfint!

  Jag är en otålig typ som så klart vill att allt skall vara klart dagen innan. Men min erfarenhet av renovering är så klart tvärt om. För nya saker/detaljer växer ju fram lite undan för undan.
  Just nu så hoppar jag av otålighet för äntligen så skall vi ta tag i att förvandla vårt sommarställe som är en gulnad furu-mardröm till en stuga i vår smak. Men först måste vissa vitala detaljer som att riva ut källaren fixas först..
  Paris var toppen!! Kram Monica

  SvaraRadera
 16. Hej Sandra !

  Så snyggt det blir ! ;)
  Jätte fint med dom där. Fint att hänga olika saker.
  Hoppas att ni mår bra.
  Visst är det bra ändå att det får ta sin tid med renoveringen...så kanske det blir som man har tänk sig och dessutom så tar man inte helt slut på sig själv.

  Vi ska också låta det tar sin tid. Först hade jag så stora tidsplaner att när ci ska vara klara men man inser nu att det är bättre att det får ta sin tid .. Dessutom har man fullt upp med det andra med.
  Innan jul så har vi förhopönings vis köket klart ;)

  Ha en fin onsdag ! Kramar Sirpa

  SvaraRadera
 17. Det är nog lite olika - är det en större förändring/renovering så vill jag tänka ordentligt, men handlar det om att fräscha upp ytskikten osv så går det lite fortare (och är lättare att göra om).

  Ser finfint ut i ert kök! :-)

  SvaraRadera
 18. Hej Sandra!
  Vi är nog lika där, jag vill gärna fundera, vrida och vända innan vi sätter igång! Vill gärna att det ska ta tid för att besluten ska mogna fram, inte tvingade eller framhastade bara för att det är bråttom. Ett bygge brukar inte springa någonstans! Just därför har ni nu det skönaste köket man kan tänka sig! Snyggt med flasktorkspiggarna, blir perfekt till vällingflaskorna tänker jag!
  Ha det gott,
  Eija

  SvaraRadera
 19. Ert kök är verkligen ett av de snyggaste jag har sett!
  Tycker det är bra, trots art det tar längre tid att man låter det ta tid precis som ni har gjort!
  Jätte fint är det!!!
  Ha en skön onsdag! Kram amelie

  SvaraRadera
 20. Unikt, läckert, vackert det finns så många ord för Ert fina kök:))

  Jag vill ju att det ska gå snabbt...du kan ju tänka Dig nu under renoveringen med Ladan hur det känns...Men nu börjar ju snart det roliga, nästa vecka kommer golvet & jag beställde vacker marksten igår!!! Det blir att regla & mäta hela denna Helgen oxå, J gör ett fantastiskt jobb...
  Jag hinner verkligen fundera & tänka igenom allt nu när det tar sån tid, försöker hitta det lilla extra som kassaapparaten:)

  Ni verkar ha bra loppisar på ditt håll här är det sådär...Tänk om jag kunde ha Dig som privatloppa till min butik, du hittar ju ALLT som jag vill ha:)))

  Kram

  SvaraRadera
 21. Men så sngga krokar! Ja hela köket bara älskar jag, så smakfullt!

  Svaret på din fråga är att vi nästan aldrig renoverar;) Det är tråkigt o jobbigt och tar tid, dessvärre bor jag inte med ngn som älskar det heller, även om han kan om han vill... måla och tapetsera är det längsta vi sträcker oss till, när vårt lilla hus skulle målas om på utsidan tog det två somrar, ngt andra säkerrt gjort på två veckor, haha.. Mari.

  SvaraRadera
 22. Ohhhh så fint...jaa, ert kök är verkligen helt underbart !!
  Jag är nog den snabba typen, vill ha det fort färdigt..
  Kraaam Anette

  SvaraRadera
 23. .... men jag själv är alldeles ivrig, jag vill att allt ska bli klart samma dag;)

  SvaraRadera
 24. Underbart kök och hängare! :)

  Kram Jenny

  SvaraRadera
 25. Det kallas recycling, hur perfekt som helst!
  Ha det gott med dina kära!
  Kram Eva

  SvaraRadera
 26. Charmiga hängare! Passar ju helt perfekt där :) Jag har skrivit det förr, men jag säger det igen: Jag verkligen älskar erat kök!så charmigt :) Ha en härlig onsdag sandra!kram jessica.

  SvaraRadera
 27. Erat kök är verkligen alldeles fantastiskt fint och sååå personligt.
  Jag har nog en tendens att ha väldigt bråttom, ska vara klart helst förut =)
  Men jag har faktiskt lärt mig och blivit mycket bättre när vi skaffade kolonistugan för där kan man inte hålla på jämt,utan nu lägger man av i september och sätter i gång nu i slutet av April,och det är nog ganska bra för då får man lite andrum och ser saker på ett helt nytt sätt när man har fått vara ifrån ett tag.
  Men nu....nu är det snart dax att sätta igång igen...och det ska bli så härligt.

  Kram Thess

  SvaraRadera
 28. Vilket kök!!! Säger det igen älskar dina bänkskivor!!! Kram A

  SvaraRadera
 29. Hej Sandra!
  Ert kök blir superfint o personligt och alla snygga detaljer..suck!

  Vi skyndar långsamt med vår hall, det får ta den tid det tar och dessutom kostar ju allt. Nu har vi i alla fall beställt en ny ytterdörr och två nya fönster, det var inte billigt men välbehövligt.


  Ha en trevlig eftermiddag!

  Kraam Jenny

  SvaraRadera
 30. Ert kök är så otroligt snyggt..
  Vi skall ju med göra om vårt kök men det kan vi inte göra än på ett tag, men jag har redan börjat planera och vet nu hur jag vill ha det =)

  Ha en fin kväll..

  Kram Mia

  SvaraRadera
 31. Guuud vad snyggt det blev med hängarna!!
  Fronterna är oxå sååå läckra!

  jag har ju inte så mycket erfarenhet av att renovera.. jag är av den snabba sorten, men jag skulle nog i kök och badrum ta det lite lugnare.. Det är ju viktiga rum och där det kostar lite.. Man kan inte efter 14 dagar riva ut allt igen... :)

  Det enda jag gjort var att planera köket här i lägenheten, för här i Tyskland måste man ju köpa kök till lägenheterna..
  Nåja planera och planera, såå mycket kan man ju inte göra, eftersom uttagen redan finns för spis och vatten etc
  men jag var lite föör snabb, skulle vilja ändra lite, men det får bli i nästa lägenhet... :)
  Mitt kök består av 3 kök egentligen..köpte delar av jobbarkompis, fick några delar och köpte till resten. Jag målade köksdelarna och folk tror att det är ETT kök... hihi

  Phuu det blev långt det här.. :)

  Kraaaaam Tina

  SvaraRadera
 32. Hej Sandra!

  Vilka fina bilder på barnen och så mysigt hon har det i den charmiga gamla vagnen!

  Jag har verkligen kommit av mig med att skriva hälsningar just nu, men det är väl så ibland... Det är till och från...

  Buketten här under var bara ljuvlig och så ert fina fina kök!
  Jag erkänner, jag har dåligt med tålamod och gillar inte när det drar ut på tiden...men det är ingen positiv egenskap tror jag..*haha*...

  Må så gott nu och njut!

  Kram Mariette

  SvaraRadera
 33. Så fint ni får det. Helt genomtänkt i minsta detalj. Personligt!!!
  Vad roligt att titta in i ert kök igen.
  Här var det lite panik, utan kök i tre månader var vad vi orkade. Men jag är nöjd fast det blev lite stressigt när vi väl kom till skott.
  Må så gott och ta väl hand om dig.
  Kram
  AC

  SvaraRadera
 34. den som spar han har! vilken superidé du e fantastisk. Ha en härlig vecka kram från Maja

  SvaraRadera
 35. Otroligt fint kök, fint och rufft på samma gång, en fin kombination.
  Jag har mailat en liten fråga.
  Kram Liselott

  SvaraRadera
 36. Så himla fint alltihopa!!!!!!
  Jag tänker ofta till med renoveringen, men sen ibland vissa gånger skenar det iväg lite för fort!!!!
  Kram Agnetha

  SvaraRadera
 37. läckert och med roliga kreativa idéer överallt tycker jag att ditt kök är;)) du har verkligen lyckats skapa ett charmigt personligt rum..kanon;))

  Vidaotåligfortskadetgåkram;)

  SvaraRadera
 38. Ert kök är så härligt personligt....och så tilltalande...osså vackert....Kramen Lisbeth

  SvaraRadera
 39. Köket är helt underbart och ni har klurat ut så många fina detaljer. Du skulle kunna skriva en bok om er köksrenovering och använda alla fina bilder=)

  Vilken fin gammal vagn du har till den lilla prinsessan!

  Ha en fin fortsättning på veckan!
  Kram,
  Regina

  SvaraRadera
 40. Tänkte kika in och tipsa dig om en tävling som pågår på min blogg just nu. Kika gärna in :)

  Kram Emilia

  SvaraRadera
 41. Åh vad jag älskar erat kök :). Kram Jennifer

  SvaraRadera
 42. Så läckert med att ta vara på del av flasktorken, perfekt ställe för den där.
  Jag renoverar själv men anlitar snickare till större projekt som ytterpanel och verandan. Nej, jag har inte bråttom när jag fått en ide, det beror naturligtvis både på pengar och tid.
  När jag ser ditt kök förstår jag att du har en den där extra förmågan att se användningsområden utanför det vanliga. Det är det som gör ditt hem och speciellt ditt kök så personligt! Var rädd om den förmågan Sandra!
  Kramar
  /Cia

  SvaraRadera
 43. Hej Fina! Ni har fått ett fantastiskt kök fullt med bra ideer och det är så roligt att följa ert bygge:)) Vi lät det oxå ta tid och bodde i byggkaos under tiden...men det blir så mycket bättre när man får tänka till en extra gång:) Sen är det väl alltid så att man vill förändra lite med tidens gång;))

  Kram och ha en skön dag:))

  kråke

  SvaraRadera
 44. Hej! Skönt att ni har blivit bättre, så hoppas ni slipper mer feber nu. Jag tycker absolut att det ska få ta ett tag att renovera, det är många beslut som ska tas :) O så fint ert kök har blivit. Ha en skön helg! Kram Emelie

  SvaraRadera

Skriv gärna en rad eller två.
Det gör mig väldigt glad.
Tack söta och varma kramar till er.
Sandra