15 mars 2015

LAMPA FRÅN BOCK &BRILLE


Söndag eftermiddag och det är snart dags att sätta igång med allt som ska förberedas inför kommande vecka, en stor hög med tvätt väntar på att få komma in i garderoben.

I somras fick jag besök av 3 killar som har ett företag där de använder sig av gamla ting och gör om dem till lampor, ett underbart koncept tycker jag.
Återanvändning på hög nivå
De kallar sig själva Bock &Brille
och skriver så här på sin hemsida.
"Det var bättre förr. Ett uttryck alla har hört och som många slänger sig med. Mest ironiskt.
Vissa saker var bättre förr. Saker som vi ser som självklara var inte lika tillgängliga som nu, och det låg själ och möda bakom till synes enkla ting.

Vi vill lyfta fram dessa ting. Från en tid utan masstillverkning, då alla föremål var ett resultat av hantverk. Vardagliga föremål som har tjänat i många år som nu ligger bortglömda får nytt liv hos oss.
Bock & Brille förädlar genom att addera ytterligare en nivå av hantverk och av känsla. Vi synliggör det som gömmer sig och vi gör det utan att förta det som gör det så charmigt.
Målet vi arbetar efter är återvinning. För oss har det flera betydelser. Vi vill dels återvinna stilen och kvaliteten från svunna tider. Men vi vill även återvinna material och erlagda arbetstimmar. Vi vill skapa nytt utan att öka konsumtionstakten och slösa vår naturs värdefulla resurser."
 
Med sig från mig fick de två olika ting ett gammalt duschrör och en radiotratt.
Idag tänkte jag visa Radiotratten som har hamnat i vårt vardagsrum.
Tratten hittade jag hos en antikhandlare och när jag såg den var min första tanke att den vore perfekt som lampa och nu har den fått nytt liv som lampa.
Jag gillar det här unikt, miljötänk och funktion.
 
 

 
Kolla in
HÄR
för att läsa mer om Bock & Brille och deras lampor som de säljer.

Det gamla duschröret visar jag en annan dag.
Kram
Sandra
 

4 kommentarer :

  1. de har en stor dekoration, jag älskar dina bilder !!! ha en trevlig söndag, älskar hälsningar från angie från Tyskland

    SvaraRadera
  2. Vilken häftig lampa och bra miljötänk. Ha en bra start på veckan, kram Suss

    SvaraRadera
  3. Tokgillar din kaktus i krukan så där enkelt och fint! :)

    SvaraRadera

Skriv gärna en rad eller två.
Det gör mig väldigt glad.
Tack söta och varma kramar till er.
Sandra