3 januari 2012

Tankar 2012


Då är vi inne på den tredje dagen på 2012 och jag hoppas att det ska bli ett bra år, det började finemang med besök hos en kär vän.
Var i Hjo och hälsade på Marie igår en mysig dag som avslutades med ett snabbt besök med god god fika hos Sirpa, det var väldigt kul att få se deras kanonfina hus och den resa de ska göra med sin undervåning.

Mina tankar runt
 2012

Hoppas att vi ska få klart
 köket
 det är en del kvar att göra men sakta men säkert kommer vi nog nå vårt mål..

Att vara tacksam över att man har det bra och försöka släppa
 avundsjukan
 att alla andra är bättre och ha det bättre, utan lära sig att vara nöjd med den man är. Svårt svårt...

Sedan längtar jag tills
 mars
när något
stort
 kommer att ske,
 men det avslöjar vi inte än....
Hi hi hi

Hur går era tankar runt det nya året???

Det värmde ordentligt i hjärtat när jag läste era kommentarer igår och tusen och åter tusen tack för att ni är så gulliga.
Tyvärr fanns inte tiden till att titta in hos er igår men idag ska ni nog få se mig därute....

Kram
Sandra


42 kommentarer :

  1. Hej Sandra!
    Ja det har redan gått tre dagar av det nya året,jag skall försöka ta vara på nuet och leva här och nu!
    Men det är svårt men jag skall försöka, det finns så mycket att glädjas åt om man bara slår upp ögonen och tar in allt bra,, så kanske man blir en lyckligare människa.
    Det är mina tankar just nu!
    Önskar dej en fin fortsättning på dagen
    Kramar Kathrine

    SvaraRadera
  2. Hej, hittade hit via Min lilla värld. Vad fina bilder du tar och så fin blogg! Kommer gärna tillbaks!

    Kram och god fortsättning på det nya året!

    SvaraRadera
  3. Jag har varit lite off dom senaste dagarna....har knappt hunnit sätta mig vid datorn, bara surfat in som snabbas när jag suttit på bussen till jobb.

    Att du kan hålla dig :)Jag tror 2012 kommer bli ett kanon år. massa roligt!

    Önskar dig och din familj ett superbra år.

    KRAM MALIN

    SvaraRadera
  4. Ja min Goa vän! Du är alldeles underbar som du är!

    Bra mål du har satt upp! Att vara tacksam är en riktigt bra grund!
    Puss o kram: Anna

    SvaraRadera
  5. Hej!
    Men vad spännande, undrar just vad det är som kommer hända i mars??
    Nu blev jag nyfiken...
    Tänk att det redan är 3 dagen på det nya året, inget dåligt har hänt än och alla är friska i familjen, sånt blir jag glad av!
    Gillar ditt sätt att tänka, det är vääääldigt lätt att fastna i att alla andra har det bättre men vi kämpar nog allihop var och en på sitt vis tror jag.
    Ha en bra tisdag.
    Kram Anna

    SvaraRadera
  6. I mars alltså - låter spännande! :-)

    SvaraRadera
  7. Godmorgon Sandra ! Läste dina tankar i förra inlägget , och jag känner att jag tänker likadant . Vi har också haft ett jobbigt år 2011 , så jag ser framemot ett betydligt bättre 2012 . Dina övriga tankar om hemmet , pengar mm , känner jag absolut igen . Eftersom vi lever lite annorlunda liv , med min mans hantverk , är det väldigt svårt att planera , inkomsten är ojämn , ibland lite mer ibland lite mindre . Hemmet är ju inte så fint överallt som det man visar på bloggen , vissa ställe är direkt hemska och jag har inte så mkt tid till städning , utan tar det värsta när det börjar gro igen :) Att vi fick möjlighet att renovera bla kök och fasad , berodde på att jag ärvde en del pengar, efter min far , men nu börjar dom ta slut och vi har fortfarande en hel del kvar . Vi får se hur det blir med det .
    Oj ! det blev en låång kommentar .
    Vill iallfall tacka dig för all fin inspiration , alla dina fina inlägg och allt vackert du skapar . Du verkar vara en väldigt kreativ person med en blick för allt som är vackert , fint och mysigt !!
    Stor kram // Susanne ♥

    SvaraRadera
  8. Köket, kan förstå att det kommer bli skönt när det blir klart. Mars...? Spännande!!! Nöjd med det man har... haha, den läxan har vi väl alla... tycker ju du har det underbart tex ;D . Ha ett riktigt gott 2012. Kram kram Malin

    SvaraRadera
  9. Synd jag inte visste så kunde du kika in hos mig...
    Usch jag har jobbat så mycket den senaste tiden och nästa år komme jag ta ledigt runt jul....men man lär sig av sina misstag.

    Jag vet din hemlighet, men är tyst....

    Kram Anna

    SvaraRadera
  10. har just hittat din underbara blogg, den kommer jag inte missa. Åh vilka fina bilder och härlig inspiration./ Pia

    SvaraRadera
  11. Hoppas att alla dina önskningar slår in och att köket blir klart!
    Ja, det finnas alltid funderingar kring ett nytt år - ett oskrivet blad liksom...!
    Jag tycker ändå du verkar ha alla förutsättningar för att dina önskningar går igenom!
    Det låter spännande med något som händer i mars! Oj, så nyfiken jag blir nu...!:)
    Allt gott till dej och ha en fin dag! (här håller solen på att gå upp)
    Kram
    Lisa

    SvaraRadera
  12. Hej Sandra!
    Håller med till fullo och känner som sagt igen mig i mycket av det du skriver. Önskar er lycka till med resten av köket! Vi ska ta tag i vårt nu till våren, och jag inspireras mycket av din köksrenovering!
    Kram /Anna

    SvaraRadera
  13. Kul och spännande med förändringar! är förväntansfull och vill se resultatet snart hihi!
    Massa kramar till söta dig!

    SvaraRadera
  14. Hej vännen,
    Här är en till som funderar väldigt mycket över både det ena och det andra i livet. Jag önskar så att jag kunde förändra mitt liv på olika sätt. Bland annat så skulle jag vilja jobba mindre och göra något eget på sidan om... men så bor jag då mitt i Stockholm där allt är svindyrt... och just det är ju det största hindret för att göra det som jag egentligen skulle vilja göra... suck!
    Stundtal så är längtan över att få bo på landet enorm, att få pyssla med något som man kunde leva av .... fårskötsel, grönsaksodling, gårdsbutik med café... drömmarna är många...men men ...

    Jag tycker att du är en fantastisk person och jag hoppas att vi får chans att träffas igen.
    Du har ett fantastiskt hem och är en stor inpirationskälla för många många.... så keep going!!

    Damm i hörnen och leksaker överallt det har vi alla - det är ju just det som är livet!!

    Stor kram Monica

    ps. hoppas ditt 2012 blir fantastiskt!!

    SvaraRadera
  15. Konsten att vara tacksam är en gudagåva! Den kan ta en till höjder man inte vågar tro! Ser fram emot att få följa ditt år! Önskar dig ett fantastisk 2012!! kram A

    SvaraRadera
  16. Det där att vara nöjd med den man är och det man har är ett riktigt bra mål för nästa år och det skulle vi alla nog behöva tänka på. Men lättare sagt en gjort, gräset är ju alltid grönare på andra sidan ;).
    Ha de gott vännen, kram Ing-Britt

    SvaraRadera
  17. Hihi, om du ska vara avundsjuk... då vet jag inte;) Du verkar rätt bra som du är!!! Såg nya delar av bilderna idag. Zinkbadet utomhus! Det är ju underbart! Hm, hur ska jag få igenom det? Det blir nåt att bita i 2012!!! Kram kram

    SvaraRadera
  18. Gott Nytt År Sandra! :-) Känns kul att vara tillbaks i bloggvärlden på riktigt igen. Hoppas ditt 2012 blir så fint som du har tänkt det. Kram Elina

    SvaraRadera
  19. God fortsättning...
    Mål är alltid bra att ha, jag tror faktiskt att man måste ha någon form av mål...sen om man kommer dit eller ändrar sig på vägen, att vara flexibel, så tror jag att just det att ha ett mål är grund för att må bra. Jag tror inte att Du är avundsjuk, du kanske sätter ribban för högt inför dig själv.Det blir lätt så att om man lyckas med något så höjer man den hela tiden och blir lite hemmablind. Jag känner ju (tyvärr) inte dig men genom bloggen ser jag en helt otrolig människa som har så oerhört många kvaliteter som borde göra andra "avundsjuka" istället. Jag läste ditt inlägg igår och blev så lycklig och så rörd...Du bryr Dig...och jag tycker Du är fantastisk.
    Jag skulle kunna skriva hur mycket som helst....

    Jag önskar Dig en ToppenDag!
    kram lisamaja

    SvaraRadera
  20. Hej Sandra!
    Vad skönt det var att få läsa dina kloka tankar i det här och det förra (vilka ljuvliga årskrönikor förresten:))inlägget. Vi hade ett tråkigt år ekonomiskt 2011 med en massa nödvändiga utgifter, vilket gjorde att vi inte kunnat uppfylla nån av våra renoveringsdrömmar inomhus..Det har jag gått o deppat en hel del över och stirrat mig blind på allt som inte är gjort, det gör ju inte saken bättre egentligen:) I år ska jag försöka fokusera mer på det vi har och vara tacksam över det. Renoveringen får komma när vi har möjlighet.

    Tack för alla kommentarer du lämnar hos mig och för en otroligt vacker och inspirerande blogg! Man blir glad av att kika in här hos dig Sandra!

    Vad nyfiken jag blev på vad som ska hända i mars! ;)

    Ha det gott,

    Kraam Jenny

    SvaraRadera
  21. Hej Sandra.
    Jo visst har man tankar och funderingar titt som tätt, speciellt såhär i början av ett nytt år. Jag tror att om man lever efter det man tror på, som kärlek och vänlighet, ödmjukhet och respekt.. Hänsyn till andra.. så kommer man till en punkt när man verkligen är tacksam över det man har... Människan vill alltid ha mer, så fungerar vi. Men om man också försöker tänka på hur många människor som har mindre så tror jag att man till slut hittar en balans.. Vi har också tuffa perioder titt som tätt, min sambo har en kronisk sjukdom som såklart är påfrestande för alla och inte minst ekonomin... men det är vår verklighet och det bästa man kan göra är att leta efter det positiva och försöka vara tacksam för det...
    Sköt om dig, ska bli spännande att se vad som händer i mars :)
    Kram kram
    Jessica

    SvaraRadera
  22. Åh inte tycker jag att du har anledning att tycka att andra är bättre, jag tror tvärtom att du är beundrad, för din stil och ditt sinne för det estetiska. Du har en väldigt bra blogg. Jag hoppas bara att du inte känner en press av att prestera och överträffa dig själv. Vi har alla sådana känslor att dras med kan jag tänka mig. Jag måste jobba med min känsla av utanförskap och att vara udda, en slags social fobi för att ta kontakt med andra. Blir ju inte bättre av att man får höra att man är annorlunda heller även om det är positivt menat :)
    Hoppas att det nya året blir friskare och mer pengar för oss båda. Kram /Therese

    SvaraRadera
  23. Fina ord och vad nyfiken jag blir på mars månad! Jag har lite planer med min blogg och det ska bli väldigt spännande år 2012! Kram från ett blåsigt o regnigt Göteborg

    SvaraRadera
  24. Hej!!
    Vackra & sunda tankar Vännen...
    Ska du bli mamma igen??? Bara en känsla jag fick....

    Kram Malin

    SvaraRadera
  25. Men vad spännande med något stort.
    Det ser jag verkligen fram emot =)
    Jaaa vad kan det vara hmm... ;).
    Ha nu en skön kväll så hörs vi i morgon.

    Kram Thess

    SvaraRadera
  26. Hejsan min vän..

    VAD kan det vara som händer i mars?! Nu blev man ju riktigt nyyyyfiken...

    Tankarna för mig och det nya år som ligger framför oss är att försöka göra det jag VILL och inte det som andra tycker att jag MÅSTE!

    Jag är ofta svårt att säga nej när folk frågar om saker, tar ofta på mig för mycket - vilket gör att man känner sig stressad för att man inte hinner med...

    Så DET blir mitt nyårslöfte - och min förhoppning att kunna fullfölja det också!

    Kramen Jenny

    SvaraRadera
  27. Så klart har vi saker i vår ryggsäck alla... att lyssna in i sitt hjärta och följa känslor....då ser du vem du är och att avundsjuka är en tanke som endast plågar.....Ljus och kärlek till dig i detta..tror du klarar det! Kramen Lisbeth

    SvaraRadera
  28. Vad nyfiken jag blir på mars...;)) härligt med
    såna där rensaanfall...det kommer ju en sommar
    full med loppisar och då måste det finnas plats;))

    Kraaaaam

    Kråke

    SvaraRadera
  29. GISSAR på en liten, liten ♥ hemlighet i mars;) Tiden får utvisa om jag har rätt...Kram.

    SvaraRadera
  30. Så kloka ord Sandra! Vi behöver verkligen ta tag i våra tankar ibland och se till det vi har...
    Spännande vad som händer i mars:-)
    Årskrönikan var härlig, så mycket inspirerande bilder och en riktigt skön, avslappnad stil!
    Stora kramen till dig!
    Susanne

    SvaraRadera
  31. Så roligt att ta del av dina fina årskrönikor! Vi har också en "svensk jul-bonad" till salu i butiken :-), den är fin!
    Gott nytt år-kramar! Njut av det fina du har runtomkring dig och njut av det operfekta, blunda lite när det kommer till sådant som stressar, allt har sin tid! Snart är det mars, härligt! :-)

    SvaraRadera
  32. Kloka tankar. Känner igen det där att man aldrig blir nöjd, men samtidigt får man se det som en drivkraft. Hm i mars, kanske en liten på gång. Spännande....

    Ha en fin kväll. Kram Therese

    SvaraRadera
  33. Vad roligt att träffas!!! Dina bilder är så fina. Ja nu är det mycket planer 2012...
    Kram Agnetha

    SvaraRadera
  34. Mina tankar för det nya året... hm... att vårt hus ska byggas klart och att vi ska trivas där! ;)
    Ja, det är viktigt att vara nöjd med det man har! Att inte hela tiden jaga efter något som någon annan har.
    Jag brukar säga att man ska njuta av livet- det går inte i repris...
    Något jag själv försöker leva efter! :)
    / Maria

    SvaraRadera
  35. Hej Sandra!

    Du är bara för rar av dig!!

    Avundsjukan finns hos alla och alla har nog upplevt den någon gång, fast självklart mer eller mindre! Viktigt att stanna upp ibland och faktiskt vara glad och lycklig över vad man själv har och har åstadkommit med! :)

    Önskar dig en superfin vecka!!
    Kramar Sofia

    SvaraRadera
  36. Hej Sandra!
    Måste första säga att du har en underbar blogg och ett underbart hem. Hittade bloggen genom jultidningen (som jag nu har glömt namnet på) som du var med i, i år.
    Mina tankar inför 2012 är att ta vara och njuta av den sista tiden på mammaledigheten, komma i form efter graviditeten och förbättra självkänslan.

    Hoppas att du får en fortsatt bra vecka!

    SvaraRadera
  37. Hej Sandra ! :)

    Tack för igår ! Så kul att ses igen!
    Hoppas att du överlevde mig och vårt hem.;)

    Så kloka tankar Sandra och det är mer än man tror som känner dessa.
    Man vill så mycket men detv iktigaste är att man har varandra och hälsan.
    Vi har också haft så mycket motgångar här i livet och i huset men försöker alltid tänka i nuet...och inte ha så stora planer tidsmässigt...

    En dag i sänder ! Ha en fin kväll och vecka ! Kanske vi ses snart igen !
    Stressa inte ,ta hand dom er ! Kramar Sirpa

    SvaraRadera
  38. Hej hej!
    Återigen slås man av dina kloka ord...;)
    Du har så rätt!!
    Jag tycker ofta att man grämer sig över det man inte har istället för gläds över det man faktiskt har.

    I mina köksplaner grämer jag mig tex återigen över att vi har så lågt till tak hos oss...då passar ju inte de där vackra sekelskiftes köken.....ska nog tänka om o glädjas över de kvaliteér som vårt hus faktiskt har i stället..;)

    kram Katarina

    SvaraRadera
  39. Härligt att läsa dina tankar.
    Jag känner igen det där med att tycka att alla andra är bättre, är en duktigare mamma, är bättre på att underhålla hemmet och att därmed trycka sig själv ner i ett hörn.
    Du är inte ensam om sådana tankar, det finns många kvinnor därute som tänker likadant och vi behöver inte skämma oss för det.
    Avundsjuka är på något sätt också en drivkraft till att bli medveten om vad man vill och kan.
    Men att njuta lite mer av nuet och ditt eget kunnande(som in mina ögon är jätte stort)är inte fel!
    Nu gör du att jag bli nyfiken, jag har en gissning men säger inte vad.
    Kram Gerda

    SvaraRadera
  40. Känner igen mig i det du skriver .
    Kram Karina

    SvaraRadera
  41. Kloka tankar :) Undrar vad som kommer att hända i mars, spännande...kram

    SvaraRadera
  42. Men gud så nyfiken jag blev nu, hihi! Giftastankar kanske??

    Ja det är med avundsjukan är inte lätt för man vill alltid att det ska vara annorlunda. Jag har med svårt för det å vi har inte guldbyxor direkt å det kan jag nog vara mest avundsjuk på, människor som verkar ha hur mycket pengar som helst å gärna skryter om det med.
    Men jag har en underbar familj, vi har mat, kläder och ett hus att bo i. Sen finns det så mycket mer att vara tacksam över så mer och mer får jag bort den där avundsjukan.


    Tack för att du delar med dig av dina tankar vännen!!!

    kramar Petra

    SvaraRadera

Skriv gärna en rad eller två.
Det gör mig väldigt glad.
Tack söta och varma kramar till er.
Sandra