17 januari 2010

Gamla Böcker

Sedan jag såg den första Indiana Jones filmen där han öppnar en stor härlig gammal bibel, har jag alltid funnit en passion för gamla slitna böcker. Självklart ville jag också bli arkeolog, men insåg att det nog inte är så spännande som i filmerna.
Men gamla böcker kan man alltid fynda.
Jag minns att i min mormors föräldrarhem fanns en helt underbar gammal bibel. Tyvärr vet jag inte vem som har tagit hand om den eller om den kastades.

Här är min samling, den är inte så stor men hoppas den ska fyllas på under årens lopp. En samling Selma Lagerlöf böcker i skinn fick jag av min gammelmoster, så glad över dem. Nästa inlägg ska handla om ett härligt fynd jag gjorde i somras, den finns med på denna bild. Böckern har jag samlat över mitt fönster i vardagsrummet, tycker om att ha hyllor över fönster. . Tyvärr blev bilden inte så bra, någon som kan tipsa hur man ska fota mot ett fönster?
Jag var på vår lokala second hand affär igår och tyvärr hittade jag inte en enda lampa, men jakten fortsätter. Istället fick lite ramar, ett gammalt broderat lakan och denna underbara pressglasskål följa med hem. Är lite svag för pressglas..
Ha det så härligt tills nästa gång!
Kramilikram
Sandra

16 kommentarer :

  1. Vilken vacker skål, helt underbar!
    Böcker är så fint! /Lillsnörpa

    SvaraRadera
  2. Hej, här kom jag in på en ny blogg!
    Kul, visst är det svårt att fota mot ett fönster, jag vet ej heller hur man gör. I bland ser man de som kan gör det och det blir så fint ljus. Jag borde gå en fotokurs!
    Ha det bra/Anna

    SvaraRadera
  3. Hej tjejen!

    Din samling är helt ljuvlig...så många fina böcker med skön patina. Och Herbariumet ska vi bara inte tala om....ÅÅÅ vill HA!!!

    Snälla låt det trilla ett herbarium likt ditt framför fötterna på mig nästa gång jag går på loppis *fniss*

    Ha det bäst gumman!
    Kram, Carina

    SvaraRadera
  4. Hej, sikke mange fine gamle bøger. jeg kan også rigtig godt lide hylder ovenover vinduer.. _og et fint sted til dine gamle bøger. Ha det godt.... / Conny

    SvaraRadera
  5. For et fint bilde av de bøkene. Jeg likte kjempe godt perspektivet i det og så klart dine fine gamle bøker!!!

    Hilsen Liv ;O)

    SvaraRadera
  6. Hej
    Det är såå fint med gamla böcker!!! Jättefina bilder..
    kraaaaam

    SvaraRadera
  7. Hej Sandra!
    Ja visst är det härligt med gamla böcker... Blir så mysig miljö med dom...
    underbar skål du köpte. Samlar också gammalt pressglas.
    Minns såväl din blogg för flera år sedan, långt innan jag bloggade. Jag minns alldeles speciellt ditt fina pysselrum med de vackraste pardörrar jag sett!
    Kram Susanne

    SvaraRadera
  8. Gamla böcker är så fint , och vilken historia att bevara ! Kanon fint att ha dom samlade så där på en hylla ! Kramar Susanne / den gamla skolan

    SvaraRadera
  9. Underbart vackert Sandra!
    Älskar hyllan med böckerna!
    Har faktiskt precis gjort något liknande..:)

    Och du...det är bara sååå roligt att det är du!...*thi,hi,hi*

    Stora pussen och kramen till dig...

    SvaraRadera
  10. Visst är det vackert med gamla böcker - spännande med alla inskriptioner också!

    Kram Maud

    SvaraRadera
  11. Hoppsan, vilken fin blogg jag halkade in på här! Vilka fina gardiner du har i fönstren och hur underbara böcker som helst... Apropå att fota mot ett fönster så verkar det lyckas när man fotar snett mot det... inte rakt på. Men jag skulle inte tacka nej till en fotokurs och en ny kamera om jag säger så ;0). Tycker att du har fina bilder!
    Kram/ Anna

    SvaraRadera
  12. Underbart vackert med alla de gamla böckerna på hyllan!!!!

    Kram Marie

    SvaraRadera
  13. Du visar mycket fint! Älskar soffan,dörrarna och klädhängaren med bokstäverna! Kramar susanne

    SvaraRadera
  14. Halloj! Ååhh vad fina böcker! Undra vem som öppnade dem när de var alldeles nya? Jag gillar oxå pressglas, har kanske lite för många set med sockerskål och gräddsnipa;-)
    Ha en bra vecka, kram,
    Regina

    SvaraRadera
  15. Åhhh! Vilken underbar blogg och vilket fantastiskt hem ni har, im in löööv! Vips så ligger du på min blogglista så jag hänger med i va du hittar på ;-). Kram på dig duktiga du!/ Tess

    SvaraRadera
  16. Hej!
    Om du vill ha bättre foton när du tar mot fönster är ett bra tips att använda blixt. Du kan också rikta kameran ovanför fönstret, trycka ner avtryckaren till hälften så att den "låser fokus", hålla kvar där och sen flytta kameran ner så att du får den bilden du vill ha, och trycka av. Lycka till och tack för en fin och mysig blogg!
    Mvh M i Skåne

    SvaraRadera

Skriv gärna en rad eller två.
Det gör mig väldigt glad.
Tack söta och varma kramar till er.
Sandra