3 september 2016

SVÄRTAN KOLLEKTION - IKEA- sponsrad video

De senaste åren har Ikea gjort unika kollektioner tillsammans med kända designers som Ilse Crawford med kollektionen Sinnerlig och senast Ingegerd Råman Viktig och nu är det dags för ett  nytt samarbete med Martin Bergström och kollektionen SVÄRTAN.
Ikea skriver
"De brinnande höstfärgerna byts mot olika nyanser av svart när designsamarbetet med formgivaren Martin Bergström gör entré! Martin har tillsammans med designstudenter i Indien tagit fram mönster som kommer igen i mattor, bäddtextiler och kuddar. I kollektionen kan du också hitta fantastiska skålar och glas. Svärta har aldrig varit mer nyanserat!"
 
För min egen del när jag fick se videon nedan insåg jag att det här är en kollektion som tilltalar mig till 100 % , svart, vitt och grått är det som hela vårt hem är uppbyggt på.
Jag gillar tanken att man representerar gamla traditionella tekniker, naturliga material och Martin har själv varit med under framställningen av kollektion och haft ett nära samarbete med de som har tillverkat den.
 
Indien för oss är oftast färgstarka möbler och detaljer så har Martin istället använt sig av en grå skala och funnit olika mönster genom att gå ut i städer och samhällen och finna dem på väggar, kablar och så vidare.
Kollektionen är helt tillverkad i Indien och genom det nära samarbetet får man en känsla av att man har lagt ner tid och energi och kärlek bakom varje produkt.
 
För mig känns det riktigt bra att ett stort företag som Ikea satsar på något som är mer unikt och tänker till en eller två gånger innan man massproducerar.
 
När kollektionen släpps nu i september kommer det absolut finnas något eller några delar av kollektionen i vårt hem om det inte hinner sälja slut, tror nämligen att det finns en stor chans
 att det kommer att hända.
 
Kolla in videon om tillverkning och tankar runt SVÄRTAN och inspireras, för det gjorde jag.
 
 
 
 
Inlägget är sponsrat.
 
Kram
Sandra
 
 

2 kommentarer :

  1. Nice post, things explained in details. Thank You.

    SvaraRadera
  2. I would like to say that this post is awesome, nice written and include almost all important information. I'd like to see more posts like this.

    SvaraRadera

Skriv gärna en rad eller två.
Det gör mig väldigt glad.
Tack söta och varma kramar till er.
Sandra