18 april 2016

HANDGJORDA TADELAKT BURKAR FRÅN MAROCKO - MAROCKO DESIGN


Idag kommer jag att genomföra en tävling på Instagram med MarockoDesign,där en person har möjlighet att vinna tre stycken handgjorda Tadelakt burkar i från Marocko.  Anna med instagram kontot @truelsen genomför samma tävling och vill du fördubbla dina vinstchanser så kan du vara med i båda tävlingarna.

Om tadelakt (från Wikipedia):

"Tadelakt eller marockansk tadelakt är ett kalkputs-baserad ytskiktsmaterial med flertusenårig tradition. Tadelakt har sitt ursprung i Nordafrika och är vanligt förekommande från Marocko i väst till dagens Turkiet i öst.

Tadelakt har använts som komplement eller tillsammans med kakel och mosaik. Tekniken som används kan variera och sägs vara lätt att lära sig men tar en livstid att bemästra.

Den färdiga ytan har en lång näst intill obegränsad livstid och sägs vara lika vacker till den dag då huset eller föremålet rasar samman. Exempel på platser man kan beskåda tadelakt i alla sin prakt och färgrikedom är i klassiska Hamam - turkiska bad, och i och på fasad och golv i palatsen i Marrakech. Detta är ett material och en teknik som är även börjat används igen i modern arkitektur."

Sofia grundaren till Marockodesign befinner sig nu i Marocko på inköpsresa och om allt går som planerat så kommer Anna och jag åka med på nästa inköpsresa i höst.

För att följa Marockodesign och Sofias inköpsresa surfa in på @marockodesign

Vill du ha chans att vinna Tadelakt burkar, kika in på våra instagramkonton i kväll.

Kram
Sandra

Inga kommentarer :

Skicka en kommentar

Skriv gärna en rad eller två.
Det gör mig väldigt glad.
Tack söta och varma kramar till er.
Sandra