3 februari 2010

Gröna fingrar eller bara ren tur?

Blommor har aldrig varit ett stort intresse för mig och ett tag hade jag plast för att det är praktiskt.
Man slipper att vattna dem.
Men på sista tiden har jag tänkt om och nu finns det bara levande blommor i mitt hus.
De är inte många men jag har lyckats hålla dem vid liv.


Favoriten är plättar i luften, tror de heter så? Denna är jag riktigt stolt över, köpte den i somras och den lever fortfarande.

Har en till i tvrummet i en fin tennvas, fyndad på loppis i förra veckan.
Dessa Mårbackapelagonier är jag så stolt över, de stod i vårat matsalrum och verkade trivas där alldeles utmärkt. De bara växte och växte..
Nu står de i våran källare och lever knappt.

Jag behöver era expert råd vad ska jag göra med dem eller är det bara att slänga dem??

Jag tycker orkideer är så vackra och förra hösten fanns denna i mitt vardagsrum. Vet inte vad jag gjorde men den bara blommade och blommade och var helt fantastisk vacker.

Jag kanske har gröna fingrar .....
Behöver er hjälp igen!

Jag har dessa korgar och skulle gärna vilja ha ett träd i dem och helst ett olivträd. Tyvärr tillåter inte min budget det.

Så snälla har ni några förslag på vad jag kan ha i korgarna och som passar till vår lantliga stil?

Ta hand om er i snökaoset, här ligger vi i vinterkräksjuka.


Ha det så himla gott!
KRAM
13 kommentarer :

 1. Hejsan!
  Visst är det vackert med levande blommor!
  Jag älskar plättar, tyvärr gör katten oxå det, hihi! Mina pellisar står oxå i källaren, när jag tar upp dom klipper jag ner och plantar om...då brukar dom kvickna på sig!
  Usch vad jobbigt att ni blivit sjuka, hoppas det går över fort!
  Å vad roligt att du vill vara med i min utlottning...Lycka till!

  Krya på er!
  Kram Anki

  SvaraRadera
 2. hm..yrkesskada kanske men jag skulle aldrig kunna leva utan blommor..mm...!! plättar är underbara!!!

  Mina pelargoner står med i källaren över vintern..när det blir vår får de lite ny jord o får komma fram i värmen igen..Så behåll dem i källaren ett tag till..:)

  Hm..träd i krukorna..ja du..Jag bara älskar ju olivträden..men tyvär trivs de ju inte inne i den torra luften utan behöver vara ute eller i ett ute rum..Hm... Men till våren hade ju ett vide träd på trppen varit perfekt i en av korgarna o den andra fylld med vita penseer...ljuvligt!!
  kan du trolla bort all snö kanske?? jag har försökt men inte lýckats..hihi....

  Kramar Elin

  SvaraRadera
 3. Hej!
  Usch och fy har ni kräksjukan. Mitt tips är använd handsprit, det gjorde vi och än så länge så har bara en varit sjuk, peppar peppar.

  Du har nog gröna fingrar i alla fall. Mina pelargoner står och övervintrar i min mammas växthus med lite värme, så de brukar jag väcka till liv när jag kan ställa ut dem på glasverandan. Ha din i källaren ett tag till, men lite vatten behöver dem.

  Vet inte riktigt vad du skulle ha för träd som inte är så dyrt, svårt..
  Ha så gott och sprita på:))
  Kram Anna

  SvaraRadera
 4. Jobbigt med magsjuka, hoppas det går fort över. Jag hade en massa åb på jobbet idag pga magsjuka, verkar härja rejält. Du har gröna fingrar!! jag har aldrig sett så många blommor som du har på din oskidé. Jag har sett att Ikea har större plantor som kunde passa i korgarna, annars är det alltid fint med små kuddar eller en hoprullad quilt. Och din paraply i förra inlägget var helt ljuvlig.
  Goa kramen
  AnnaMaria

  SvaraRadera
 5. Jag skriver för fort, det ska ju vara orkidé, men det förstod du nog.
  Kram
  AnnaMaria

  SvaraRadera
 6. Kul att läsa att fler än jag , inte heller har gröna fingrar . jag klarar bra dom som inte kräver så mkt , dom som behöver torka ut mellan varven . Dom gillar jag ! Precis dom som du har tur med , trivs hos mig också . Plättar i luften , mårbacka och orkidéer . Tyvärr annars inget tips , till dina korgar , har själv olivträd , som jag hoppas klarar sig .Lycka till ! kramar Susanne / den gamla skolan

  SvaraRadera
 7. Halli hallå!!!

  Underbara blommor!! =) Dessvärre är jag utbildad florist som du vet...men lyckas inte bättre med att hålla liv i blommor ändå!! ha-ha...Men visst skapar riktiga blommor mer liv i ett hem än *oäkta*???...och blir en fin kontrast till allt vitt!!

  Plättar i luften är lite knepiga....ska alltid vara fuktiga!! ...Spara dina ljuvliga mårbacka pelargoner för guds skull!! Under vintern ska de stå svalt...och ser alltid stendöda ut!! För att fråmåt våren och sommaren blomma ut i en vacker färgprakt!!! Ju äldre de är desto vackrare/ kraftigare!! =)

  Såg din kommentar om kort till Karin...motiv spelar absolut ingen roll...mer tanken!! Va gulligt att ni vill skriva!! Det är ett sådant hemskt livsöde, som verkligen får en att tänka på hur bra man har det själv!! När hennes mod sviktade för ett tag sedan, vill man försöka *höja det* på ngt sätt. Tror att kort kan funka..=)

  Fina bilder du visar från hela ditt hem....älskar flaskstället!! Har köpt en ny variant av det...för en billigare peng!!!...ti-hi.... =) Önskar dig och de dina en underbart mysig kväll, vännen!! Lev, njut å va gla...tralla la...

  kramar Malin ♥

  SvaraRadera
 8. ps. Krya på Er allihop!!! kraaam

  SvaraRadera
 9. men wooow så vacker orkide :D i korgarna, hum, tidningar ? kram Lisa

  SvaraRadera
 10. Åh, era stackare! Hoppas ni piggar på er snart.

  Ang, pelargoner så kan du prova att klippa ner dom, plantera om och ställa fram dom i ett ljust fönster. Man ska väcka pelargoner i februari så är de inte stendöda så borde de ta fart igen. Har läst att man ska toppa pelargoner var 10 cm. Allt för att få dem lite buskigare. Mårbackor har ju en tendens att bli långa pinnar annars... Hoppas att du lyckas!
  Kram/ Anna

  SvaraRadera
 11. Hej,
  jag är en sån där typ som på nåt konstigt sätt (trots grav misshandel) lyckas få blommor att trivas. Fattar inte riktigt hur det går till men jag lyckas!

  Jag föreslår att du försöker hitta en Lager i bra storlek och prisklass. Tror att de är ganska lätta - har precis köpt en själv. Och de kan bli stora och är jättevackra tycker jag.

  Lycka till, hälsningar Monica

  SvaraRadera
 12. Vinterkräksjuka....Stackare...
  Jag har inga gröna fingrar alls, tyvärr brukar mina pellisar hamna på komposten. Har försökt övervintra dem flera gånger....
  Du kan väl ha lite fina täcken och plädar i dina korgar!!
  Krya på Er!!

  Kram Kram Malin

  SvaraRadera
 13. Javisst har du gröna fingrar, hos dig blommar det så vackert.
  Vet du att lite närmare våren så brukar Netto ha olivträd billigt och de är så stora och fina så håll utkik. Kram på dig/Ingela.

  SvaraRadera

Skriv gärna en rad eller två.
Det gör mig väldigt glad.
Tack söta och varma kramar till er.
Sandra