27 mars 2007

A break..

Thank you very much for all lovely comments you have put on my blog and I have to say that I have been really BAD at answering or looking.. I have for the moment to much to do so I have decided to take a little break from the blog, but I promise that I will be back..


SO I WISH YOU ALL A HAPPY EASTER!!!

LOTS OF LOVE
Sandra


15 mars 2007

Welcome to my kithen...
I will try to do this in english and see how it goes..

So when we moved in to our house 2 years ago the first thing we did was to make some changes in the kitchen.. You want to have a fresh kitchen, and ours where darkbrown with yellow,brown wallpaper.. We painted the roof white, changed wallpaper to striped in white and beige and put in a new floor to make it a Country kitchen

These doors came with the house and I think they are perfect and beutiful..

This shelf is over the kicthen table and here I have collected some of my favorite things.. The birdcage is from "Vintage by Nina" and all the other things I have found at different fleamarkets..
The kitchen goes in white and pink.. My two favorite colours.. The plate shelf I found at a second hand store for 50 sek it was in darkbrown and I painted it white of course.. Perfect with the 3 small boxes..
The big scale is extremly heavy and I found it at Tradera.. Just Love it...

Some nice glas jars to have the breakfast... The kitchen door as I told you before where dark brown so my father in law painted them white.. It made the hole kitchen..
The tin can comes from Ib laursen and everything else is bought at the fleamarket.. I really like those cutting board and the salt and pepper cellar...

I do hope you understand my not so good english, (better at speaking it then writing it.)but you have to try otherwise you never learn..:)
Have a lovely weekend!!
big kisses Sandra







10 mars 2007

Shoppingtur..

I onsdags var jag och en kompis i Jönköping för en shoppingtur.. Jag hade några presentkort så shoppingturen blev inte så dyr..:)
Vårt första stopp var på en indredningsbutik på väster i Jönköping som heter Anna K, definitivt värt ett besök..


Där köpte jag äntligen min fransklilja ljusstake, har velat ha en så länge och nu pryder den mitt hem så fint...



Hittade även en klocka till mitt kök.. Tycker den är
så vacker, passade perfekt i köket..



Efter Anna K gick vi till Quik Interiör ( jag tror den heter så) där hittade jag dessa vackra ostron snäckor.. Är inte mycket för snäckor men dessa kunde jag inte motstå..



Där köpte jag även en teburk i gammal stil och i emalj.. Köpte även mitt favoritte Mammas Mirakel..
Mums...


På Indiska fanns dessa läckra glasburkar på halva priset.. Inte dumt...










Tack igen för alla söta och underbara kommentarer som ni har lagt in.. Det värmer jättemycket och det är så kul att ni tycker om det..

Förresten om ni är i Jönköping och fikar måste ni fika på "Johans" på väster, supermysigt cafe i gammalstil...

Ha en underbar helg!
Sandra

7 mars 2007

TACK, TACK och åter TACK...

... för ALLA underbara och söta kommentarer ni har sagt om mitt pysselrum, det är verkligen superkul att ni tycker om det..
Har gjort lite pyssel alla redan i mitt rum och det var till våra bästa vänners dotters dop..
Sött. gulligt och rosa är temat....

Letade land och rike runt efter den perfekta kista och var hittar jag den om inte på Östreängens.. Där hittar man allt.. Den var mörkbrun, men formen var perfekt..
Med lite vit färg, lite prinsesskronor och en skylt med namn blev den perfekt...

Spegeln är från Ikea, den blev vit målad och sedan klistrade jag på lite saker från Tilde..


En liten påse med monogram och megastora rosa knappar... Sött..

Nu ska jag gå och lägga mig efter en mysig shoppingtur i Jönköping...
Sov Gott..
Sandra



4 mars 2007

Äntligen klar..

TACK söta för alla kommentarer ni lägger på min blogg har varit jättedålig på att svara denna veckan. Det har varit riktigt mycket att göra. Var på utbildning i 2 dagar med jobbet och sedan har våra bästa vänner haft dop för sin dotter, så jag har gjort lite myssaker till henne. Lägger ut dem i nästa vecka..
Nu är det söndag och istället för att titta på Vasaloppet har jag suttit och fixat det sista till mitt pyssel rum så nu är ni hjärtligt..


... VÄLKOMNA IN !

Dörrarna har jag visat innan, men det innanför ska ni nu få se...

Rummet är målat i vitt,sedan har jag satt en hylla högt upp för att utnyttja så mycket som möjligt av rummet.. Bordet kommer från IKEA och vi hittade det på fyndhörnan för 500 kr:) Det är helt perfekt när man sitter och syr..
Jag blandar två helt olika stilar, gammalt romatiskt med barnsligt rosa.

Denna bilden har jag visat innan med alla trådrullar och knappar.
Jag hittade en gammal strykbräda i trä på en loppis och satte på ett patchwork tyg..

En liten hylla med lådor från Ellos, oxå med spets på trådrullar och sedan en glaskupa med snöre i..
En gammal glasburk fick bli förvaring till mera spets.

Om ni kom ihåg så har jag visat denna byrån innan, hittade den på loppis för 50 kr :) och den var röd, så det fick bli lite vit färg på den.. Den är perfekt med alla lådar, får plats med hur mycket som helst..

Gammalt fönster ut mot kök och hall. Den gröna som jag har alla trådrullar på kommer från Madame Stoltz och det kommer även lamporna..

Från IKEA köpte jag tavellister och satte mina pysselböcker på, den avlånga fågelholken kommer oxå från IKEA barnavdelningen, idén att sätta band i har jag fått från min kompis Malin.. Tidningar har jag en gammal "baklåda" och på bänken ligger en IKEA cd hylla som jag har lagt ner istället.. Perfekt förvaring till alla små tygbitar.

Till de stora tygbitarna har jag köpt trådbackar, de är ju inte de snyggaste få det fick bli ett draperi för att gömma dem..

En liten hylla till från Ellos, det gäller att ha massa hyllor.. Den fylls av färgglada knappar..

På de övre hyllorna finns oxå massa förvaring, här finns fler trådrullar med spets.. Tala om att jag har mycket spets..

Jag är själv riktigt nöjd med rummet och förhoppningsvis blir det en massa kreativa saker gjorda här....

En härlig söndag önskar jag er...
Sandra








2 mars 2007

Lustfyllt
Var inne på bloggen
L'Armoire de Suzanne och hittade den ljuvliga butik Lustfyllt. Hade aldrig sett den innan och det roliga är att den ligger utanför Jönköping och det 8 mil dit från var jag bor.. så det får nog bli en tripp dit någon dag framåt...






Ha en underbar helg!!
KRam
Sandra